Massatge per l’estimulació precoç

05 desembre, 2013

El massatge infantil te múltiples efectes per al nadó, amb lo qual és una gran eina que cal promoure des del dia del seu naixement. Les basses principals del massatge son les carícies, els ‘mimos` i en general les emocions, per tant, el massatge d’estimulació precoç ens permet transmetre amor i efecte. A través del massatge creem i reforcem  els vincles afectius positius, ens permet conèixer millor a l’Infant i ajuda a crear confiança i seguretat amb els pares. Els massatges, a més, facilitarà la son del nadó i minimitzarà qualsevol malestar produït pels còlics i gasos típics en els primers mesos de vida. El massatge és sempre un moment d’atenció exclusiva per al nadó, pot ser relaxant o estimulant segons l’ intenció que ens proposem. Diferents tècniques i música de fons ajudaran a transmetre l’ intenció desitjada pels pares.

A continuació presentem diferents tipologies de massatge que es poden practicar amb el nadó.

1)     Mentre que el pare o la mare somriu dibuixa un somriure a la cara del nen/a amb els pulgars, primer ho farem des del llavi superior i després des del llavi inferior del nadó. Després amb els mateixos dits dibuixarem cercles al voltant dels ulls i acariciarem passejant els dits des del centre del front fins als costats de les orelles (patilles).

2)     Col·loquem les mans al centre del pit del nen/a i empenyem cap als costats resseguint la capsa toràcica.

3)     Pugem els braços del nadó i massegem l’axil·la varis cops, Acariciem els nòduls limfàtics, farem la mateixa actuació amb ambdós braços.

4)     Massegem l’abdomen movent les mans com si fossin rems, utilitzant les dues mans a l’hora una seguida de l’altre des de dalt cap a baix. Després rotarem les mans (també sobre l’abdomen) en el sentit de les agulles del rellotge

5)     Per afavorir a una bona circulació massegem les cames del nadó des de el maluc fins al turmell, alternant les mans rítmicament, després ho farem des del turmell fins al maluc, a l’inrevés.

6)     Per tonificar les cames del nadó massejarem les cames del nadó com si estiguéssim enrotllant suaument entre les palmes de les mans. Des dels genolls fins al turmell.

A l’esquena, des del mig en direcció cap a fora llisquem les mans en sentits oposats. Baixant per l’esquena fins el culet.

Post a Comment

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies